SUNĂ-NE: 0744.61.56.65
Cănile tale

Personalizează-ți cana cu orice poză vrei tu. Este foarte simplu!

Creează-ți propriile căni!

Produsul a fost adăugat

Mai departe, poți continua cumpărăturile sau poți finaliza comanda.

Înapoi la cumpărături Vezi coșul

Inventatorul espressorului s-a nascut la Timisoara

Ce-i drept, in 1892, cand s-a nascut Francesco Illy, Timisoara se afla in Imperiul Austro-Ungar, iar pe Francesco il chema de fapt Illy Ferenc, fiind maghiar.

Tot in Timisoara studiaza economia, iar apoi pleaca la Viena, unde lucreaza pentru doua mari companii. La 22 de ani Francesco se inroleaza in armata austro-ungara si lupta in unele din bataliile importante ale Primului Razboi Mondial.

Dupa razboi se muta la Trieste, unde in 1933 pune bazele unei companii care se ocupa de cacao si de prajirea cafelei, concentrandu-se ulterior doar pe cafea. “Vom face cea mai buna cafea din lume si o vom trimite in toata lumea” a fost motto-ul dupa care s-a ghidat.

Vom face cea mai buna cafea din lume si o vom trimite in toata lumea

Francesco Illy este cel care in 1934 a inventat presurizarea - o metoda de a mentine calitatea cafelei proaspat prajite, astfel incat aceasta sa poata fi livrata si in locuri mai indepartate. In 1935 Illycaffe a creat prima masina automata de cafea care folosea aburul - Illetta este “bunicuta” espressorului de astazi.

In curand cafeaua Illy a depasit granitele orasului Trieste, fiind cautata in toata Italia si devenind ulterior celebra in lume.

Dupa moartea lui Francesco compania a ramas in familie, fiind preluata de fiul sau Ernesto, si din 2008 de nepotul sau, Andrea.

Ți-a plăcut articolul? Share:

Produse recomandate: