Personalizează-ți cana cu orice poză vrei tu. Este foarte simplu!
Mai departe, poți continua cumpărăturile sau poți finaliza comanda.
Înapoi la cumpărături Vezi coșulDescriere:
Un ceai negru, fîn, complet. Are caracteristicile tipice ale ceaiurilor din regiunile muntoase.
Ceylon din grădina de ceai din zona muntoasă a Sri Lankai, cu una dintre cele mai cunoscute gradații Orange ”Pekoe.” Se obține o infuzie completă și fină, cu caracterul tipic al unui High Grown.
OP (Orange Pekoe) înseamnă o etichetă de calitate pentru ceai negru cu frunze întregi, de dimensiuni medii. Termenul de "Orange" cel mai probabil provine de la Casa Regală Olandeză de Orange-Nassau-"Oranje" inseamnand "Regal" în limbă olandeză. "Pekoe" probabil este derivat din cuvântul chinezesc "Pak-ho", un termen care descrie mugurii de primăvară ai arbustului de ceai, care sunt acoperite cu o substanță fină, datorită căreia frunzele capătă un aspect pufos.
Mod de preparare:
Într-un ceainic preîncălzit se pun 2 lingurițe de ceai (aprox. 4 g) turnând apoi 400 ml apă fierbinte peste. În cazul ceaiurilor negre temperatura apei trebuie să fie de aprox. 90-95 grade Celsius. (temperatura optimă se obține dacă lăsați apa la răcit 1-2 minute și apoi introduceți în ceainic).
Timp de infuzare recomandat: 3 minute.
Dacă ceaiul se lasă mai mult timp la infuzat decât cel recomandat, devine foarte amar, de nebăut.
Păstrare:
A se păstra la întuneric, într-un loc uscat și rece, închis ermetic.